Girighet på girighet

Man blir alldeles matt av alla dessa girighetsskandaler som uppdagas med jämna mellanrum. Var finns sans och balans i hjärnorna på dessa företagspampar och direktörer. Överallt så läser man om ledare som skor sig och utnyttjar information för att hjälpa sig själva till en lyxigare tillvaro. Vilka är det som betalar kalaset? Den vanliga knegaren, arbetaren, ensamstående mamman osv.
De senaste tidens bonusar och pensionsavtal visar hur girighetskulturen har förmodligen genomsyrat större delen av samhällskroppen från Näringslivet till facket och LO. Det verkar som att ingen sa stopp och belägg. Förtroendet blir givetvis kört i botten. Det är tydligen inne med sk rörliga löner och gigantiska bonusar. Gissar att det är importerat från landet på andra sidan Atlanten.

Girigheten gör människor blinda och verkar göra så att människor på vägen tappar moral och etik. Vart är föredömena bland ledarskapet i Affärsvärlden.
Man förstår allt mer bibelns klara undervisning om faran med girighet och att man ska en sund balans till pengar och ägodelar. Man förstår även kyrkans allvarliga markering mot girigheten genom att klassificera det som en dödssynd. Luther var ju knivskarp mot girigheten och använde ett språk som få kyrkoledare skulle våga använda idag.
När får vi läsa eller höra om ledare som väljer en annan väg. Om ledare som väljer måttlighet, som väljer etik och moral, som väljer att avstå till förmån för andra. Jag efterlyser den typen av ledare.

Advertisements

0 Responses to “Girighet på girighet” 1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ett samtal om kristen teologi och annat intressant såsom historia, samhälle och kultur.
Läs mer...

A conversation about Christian theology and other interesting things such as history, society, and culture.
Read more...

 • This blog in English (through Google Translate)
 • Twitter Updates

  Blog Stats

  • 29,688 hits

  Categories

  Archives

  Advertisements

  %d bloggers like this: