Förföljelsevåg i Indien

En stark förföljelsevåg har blåst över Indien på senare tid. Jo, det har ju mer eller mindre alltid pågått förföljelse mot Kristna, muslimer och andra religiösa minorieter från Hindu nationalistiska grupper. Men då och då så uppmärksammas det i media. Jag har fått många mail från ledare och pastorer som beskriver situationen. Man talar om mord och våldtäkter på Kristna, nedbränningar kyrkor, kapell och även av Kristnas hem. Det är alltid de Kristna som får skulden för olyckor och andra tråkigheter. Som vanligt anklagas Kristna för att med mutor få hinduer att byta religion. Det är en väldigt svår situation eftersom polisen är oftast likgiltiga eller ibland t.om. uppmuntrande. Många gånger så har kristna falskt anklagats och tagits in till förhör utan några bevis, och lite senare släpps dom.

Det är snart val i Indien, och kongresspartiet (motsv. Socialdemokratin) vill inte stöta sig för mycket med nationalisterna, BJP, eftersom BJP har haft en stigande popularitet i landet. Men Medias makt kommer återigen i fokus. Läste nyligen att den kloke premiärministern, Manmohan Singh, har gått ut officiellt och fördömt våldet mot Kristna speciellt i delstaten Orissa.
Denna stat har det alltid varit oroligt i och har en mörk historia i det avseendet. Det var i denna delstat som den Australiska missionären Graham Staines och hans två pojkar innebrändes till döds i en bil av den Hindu-extremistiska gruppen Bajrang Dal. Låt oss inte glömma våra Kristna syskon i Indien i den här svåra tiden.

Advertisements

0 Responses to “Förföljelsevåg i Indien” 1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Ett samtal om kristen teologi och annat intressant såsom historia, samhälle och kultur.
Läs mer...

A conversation about Christian theology and other interesting things such as history, society, and culture.
Read more...

 • This blog in English (through Google Translate)
 • Twitter Updates

  Blog Stats

  • 29,688 hits

  Categories

  Archives

  Advertisements

  %d bloggers like this: